Gölcük-Bolu Temel Bilgiler

Aslında Gölcük Bolu iline ait merkez ilçesine bağlı bir köyün adıdır. Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bir bilgi bulunmamaktadır.Gölcük Bolu merkezine 16 km uzaklıktadır.Köyün iklimi karadeniz iklimine tabidir. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Gölcük Bolu içinden 15 km mesafeden asfalt yolla çıkılabilen bir noktadadir, Abant Gölü’nün doğal yapısal özelliklerine sahip bir karakteri vardır. Ama Abant’tan daha küçük ve güzel denebilir. Denizden yüksekliği 50 metre kadar vardır.
Çevresi sık çam ormanıyla kaplı Gölcük, hafta sonlarında özellikle yerli ve çevreden gelen insanlarla çok kalabalık olmaktadır. Ankara’dan, İstanbul’dan günübirlik gelinmesi kolaydır. Sabah erken yola çıkıp 2.5 saatte Gölcük’e ulaşmak mümkündür.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Sn.Altan AŞIK Bey..."Bolunun Sesi" Gazetesindeki mesajınız sonucu bu çalışmanızdan haberdar oldum...Çok güzel ...Bir Bolu sevdalısı olarak sevindim...Bolu'nun tanıtımına yaptığınız katkı için teşekkürler...Görüşmek üzere...Saygılarımla.03.10.2007
Mustafa COP_Bolu...
mustafacop@gmail.com